Geef een Bloemetje voor Spieren

This is the fundraising page of Angela Plak-Coelingh
from € 150 (1690%)

De actie

Geef een Bloemetje voor Spieren (cadeaukaartjes verkopen om geld op te halen)

Als GBS patient (zie hieronder mijn verhaal) heb ik met name in het begin van mijn ziekte ervaren hoe fijn het is dat er mensen om je heen zijn die je, in een moeilijke tijd oprechte aandacht geven. Die iets liefs, opbeurends tegen je zeggen, die je helpen, die “chauffeur” voor je willen zijn, die luisteren en opnieuw luisteren. Die er gewoon voor je zijn. Die oprechte aandacht van de lieve mensen om mij heen, heb ik echt als heel waardevol ervaren.

Toen ik nadacht over een actie, kwam ik steeds weer bij die gedachten uit. Die bezoekjes , die aandacht, dat zijn voor mij echte cadeau’s geweest. En opeens was de actie in mijn hoofd geboren: ik ga cadeaukaartjes maken en verkopen. Kleine cadeaukaartjes die je aan een bloemetje hangt of aan een cadeautje vastmaakt, waarop je nog een paar lieve woorden kunt schrijven voor de ontvanger. En op elk kaartje komt op welke manier dan ook een bloemetje te staan. Het bloemetje als symbool voor de oprechte aandacht die je aan iemand kunt schenken. Oprechte aandacht, die zo ontzettend veel waard is….

Ingenomen met mijn idee ontstond er toch ook al gauw paniek….voor iemand met 2 linkerhanden (en ook nog letterlijk een linkerhand die niet goed functioneert) is ideeën krijgen nog wel te doen…..maar uitvoeren dat is natuurlijk een ander verhaal.

Gelukkig wilde mijn super creatieve vriendin Karin de “technische” rol op zich nemen. We verzinnen een ontwerp, zij bepaalt vervolgens of en hoe het kan en dan gaan we aan de slag. Ik ben haar zeer dankbaar voor deze lieve, onuitputtelijke inbreng.

Nooit gedacht dat ik nog eens zou gaan knutselen……het is namelijk nooit mijn ding geweest. En weet je: nu is het niet alleen supergezellig als we aan de slag zijn, het “gepruts” is ook nog een goede therapie voor mijn hand! Hopelijk gaan we veel kaartjes verkopen en kunnen we bijdragen aan het doel om GBS de wereld uit te helpen.

We verkopen kaartjes op avonden, via mond op mond-reclame, we gaan nog bezien of we wellicht op beurzen of bij een zorginstelling kunnen staan bij gelegenheid en we hebben een webshop gemaakt (ook hier weer: alle credits voor Karin (Ka-crafts) en NijssenWeb). Zie bijgevoegde link: www.geefeenbloemetjevoorspieren.nl . Op deze link zie je de kaartjes staan. Ze kosten € 1,50 per stuk.

Kijk maar eens op de link. En wil je een kaartje kopen? Graag! Wil je gewoon iets doneren? Super! Alle beetjes helpen. Je kunt op deze pagina ook rechtstreeks een donatie doen. Dankjewel alvast.

 

Mijn verhaal

We waren eindelijk heerlijk op vakantie, na een enerverende periode. Een wijnreisje van een week door het Noorden van Italie. Na een dag door Turijn struinen, zakte ik opeens een aantal keren door mijn benen. “Te veel gelopen in Turijn”, was de eerste gedachte. “Morgen wat rustiger aan doen” vulde Franklin aan. We waren op dat moment nog een beetje lacherig over de situatie… door de benen zakken, struikelen, vallen en opgeraapt worden door een meneer die toevallig langskwam… “we worden ook een dagje ouder”, besloten we.

De dag erna was ons het lachen vergaan. Ik kon nauwelijks nog op mijn benen staan en we trokken de conclusie dat, dat onmogelijk van het dagje Turijn kon zijn. Het was ook gelijk duidelijk dat we niet meer verder konden reizen. We hebben de reis onderbroken en onderweg naar huis al een afspraak bij de huisarts gemaakt voor de dag erna.

De huisarts was ongerust bij het beeld. Ik kon steeds minder goed bewegen en had geen reflexen meer. Ze gaf aan dat er neurologisch iets goed mis was, maar dat ze het niet precies kon duiden. Ze stuurde me gelijk door naar de Spoedeisende Eerste Hulp. In het ziekenhuis is het s’middags de diagnose GBS gesteld, na diverse onderzoeken en een lumbaalpunctie. ’s Avonds lag ik al aan de immuunglobulines.

Nu ben ik 2,5 jaar verder. Na bijna 2 jaar intensieve revalidatie heb ik lichamelijk best grote sprongen gemaakt. Ik kan weer lopen, weliswaar minder en wat minder stabiel als voorheen, maar toch. Van niet meer kunnen lopen, naar lopen is een enorme winst. Mijn rechterarm kan ik weer gebruiken, mijn linkerarm minder. Ik voel er de hele tijd prikkels in en de fijne motoriek is niet best. Maar wat ben ik gelukkig dat ik zo’n goede en fijne begeleiding van het revalidatieteam heb gehad. Zonder hen was ik niet zo ver gekomen.

Alleen de restverschijnselen….die zijn intens. Ik ben continue erg moe, heb moeite met drukte, veel prikkels, kan me niet meer goed concentreren zonder gelijk uitgeput te raken. Mijn GBS heeft gemaakt dat ik uiteindelijk mijn functie niet meer kan uitoefenen. Dat had ik nooit kunnen vermoeden in het begin… Ik heb ook heel lang “gestreden” om te kunnen laten zien (en ik geloofde het ook oprecht) dat alles goed kwam. Pas in een later stadium en met veel geduld van het begeleidende revalidatieteam en de bedrijfsarts ben ik gaan inzien en accepteren dat ik niet meer de Angela van voorheen ben. In mijn “nieuwe” leven zal ik ook weer opnieuw mijn weg moeten vinden. Het besef wat GBS met iemand kan doen, is dan ook een heel sterke motivatie om mij in te zetten om meer onderzoek mogelijk te maken.

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 64,50 11-11-2019 | 18:36 Losse verkoop november 2019
€ 9 17-10-2019 | 16:37 Losse verkoop oktober 2019
€ 75 17-10-2019 | 16:34 Webshopverkoop oktober 2019
€ 183,27 06-10-2019 | 12:57 Opbrengst van de verkoop en collecte in Winkelcentrum Op de Kamp
€ 16,50 05-08-2019 | 18:08 De eerste verkopen van onze kaartjes bij Atelier Sier in Landgraaf.
View all

Verkoop in Winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf

06-10-2019 | 00:00 Het begint al helemaal vertrouwd te voelen…..De 4e keer in Winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf. Ik merk dat we steeds meer routine krijgen in het opbouwen. Binnen een mum van tijd hadden we alles op de plek staan en waren we klaar voor een nieuwe “kaartjesdag”. Ook al bijna traditie is dat mijn lieve pap heel vroeg langskomt en zich dan druk maakt of de mensen wel iets zullen kopen of doneren die dag. En ja, het ’s ochtends om 9.00 uur is er inderdaad wat minder aanloop dat rond de middag. Wij weten het inmiddels, maar pap blijft ongerust. Daarom komt hij altijd de eerste donatie doen,  zodat we in ieder geval iets hebben op het eind van de dag. Lief he? Maar, zoals elke keer, hebben we hem toch gerust kunnen stellen. We hebben weer veel kaartjes verkocht en met nog wat bijdragen in de collectebus hebben we een mooi bedrag van € 183,27 kunnen overmaken aan het Prinses Beatrixspierfonds. Dit bedrag wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte GBS (het Guillain-Barré Syndroom). Fijn dat we dit kunnen doen, en tegelijkertijd hebben we ook een geweldige dag gehad. Veel bezoekjes gehad van vrienden en bekenden, maar ook toevallige passanten en mensen die al eens eerder langs waren geweest. Onbekende mensen worden zo bekende mensen. Er was een mevrouw die net een cadeautje voor iemand had gekocht en er eigenlijk nog een kaartje bij wilde hebben. Toen ze onze cadeaukaartjes zag gaf ze aan dat dat precies was wat ze zocht. Ze kocht een kaartje, schreef een boodschap er op, maakte het vast en zei: “Zo, nu is het af; ik ga het gelijk langsbrengen”. Super leuk voor ons om te zien hoe onze kaartjes gebruikt worden! Later op de dag gebeurde het zelfde. Iemand zocht een kaartje om aan een doosje bonbons vast te maken, maar was nog niet geslaagd voor een kaartje. Ook zij gaf aan dat onze cadeaukaartjes precies het juiste formaat hadden en liep blij verder met de bonbons én een mooi kaartje erbij. En de laatste klant van de dag was echt heel speciaal……ze deed ons een aanbod voor een plek voor onze cadeaukaartjeskraam bij een besloten bijeenkomst ergens in december. Ik kan er nog niet veel over vertellen, behalve dat we daar heel blij mee zijn. Hoe mooi is het dat je zo’n fijne, intense dag op zo’n fantastische manier kunt afsluiten?
Read more