Geef een Bloemetje voor Spieren

Dit is de actie van Angela Plak-Coelingh
van totaal € 150 (1417%)

De actie

Geef een Bloemetje voor Spieren (cadeaukaartjes verkopen om geld op te halen)

Als GBS patient (zie hieronder mijn verhaal) heb ik met name in het begin van mijn ziekte ervaren hoe fijn het is dat er mensen om je heen zijn die je, in een moeilijke tijd oprechte aandacht geven. Die iets liefs, opbeurends tegen je zeggen, die je helpen, die “chauffeur” voor je willen zijn, die luisteren en opnieuw luisteren. Die er gewoon voor je zijn. Die oprechte aandacht van de lieve mensen om mij heen, heb ik echt als heel waardevol ervaren.

Toen ik nadacht over een actie, kwam ik steeds weer bij die gedachten uit. Die bezoekjes , die aandacht, dat zijn voor mij echte cadeau’s geweest. En opeens was de actie in mijn hoofd geboren: ik ga cadeaukaartjes maken en verkopen. Kleine cadeaukaartjes die je aan een bloemetje hangt of aan een cadeautje vastmaakt, waarop je nog een paar lieve woorden kunt schrijven voor de ontvanger. En op elk kaartje komt op welke manier dan ook een bloemetje te staan. Het bloemetje als symbool voor de oprechte aandacht die je aan iemand kunt schenken. Oprechte aandacht, die zo ontzettend veel waard is….

Ingenomen met mijn idee ontstond er toch ook al gauw paniek….voor iemand met 2 linkerhanden (en ook nog letterlijk een linkerhand die niet goed functioneert) is ideeën krijgen nog wel te doen…..maar uitvoeren dat is natuurlijk een ander verhaal.

Gelukkig wilde mijn super creatieve vriendin Karin de “technische” rol op zich nemen. We verzinnen een ontwerp, zij bepaalt vervolgens of en hoe het kan en dan gaan we aan de slag. Ik ben haar zeer dankbaar voor deze lieve, onuitputtelijke inbreng.

Nooit gedacht dat ik nog eens zou gaan knutselen……het is namelijk nooit mijn ding geweest. En weet je: nu is het niet alleen supergezellig als we aan de slag zijn, het “gepruts” is ook nog een goede therapie voor mijn hand! Hopelijk gaan we veel kaartjes verkopen en kunnen we bijdragen aan het doel om GBS de wereld uit te helpen.

We verkopen kaartjes op avonden, via mond op mond-reclame, we gaan nog bezien of we wellicht op beurzen of bij een zorginstelling kunnen staan bij gelegenheid en we hebben een webshop gemaakt (ook hier weer: alle credits voor Karin (Ka-crafts) en NijssenWeb). Zie bijgevoegde link: www.geefeenbloemetjevoorspieren.nl . Op deze link zie je de kaartjes staan. Ze kosten € 1,50 per stuk.

Kijk maar eens op de link. En wil je een kaartje kopen? Graag! Wil je gewoon iets doneren? Super! Alle beetjes helpen. Je kunt op deze pagina ook rechtstreeks een donatie doen. Dankjewel alvast.

 

Mijn verhaal

We waren eindelijk heerlijk op vakantie, na een enerverende periode. Een wijnreisje van een week door het Noorden van Italie. Na een dag door Turijn struinen, zakte ik opeens een aantal keren door mijn benen. “Te veel gelopen in Turijn”, was de eerste gedachte. “Morgen wat rustiger aan doen” vulde Franklin aan. We waren op dat moment nog een beetje lacherig over de situatie… door de benen zakken, struikelen, vallen en opgeraapt worden door een meneer die toevallig langskwam… “we worden ook een dagje ouder”, besloten we.

De dag erna was ons het lachen vergaan. Ik kon nauwelijks nog op mijn benen staan en we trokken de conclusie dat, dat onmogelijk van het dagje Turijn kon zijn. Het was ook gelijk duidelijk dat we niet meer verder konden reizen. We hebben de reis onderbroken en onderweg naar huis al een afspraak bij de huisarts gemaakt voor de dag erna.

De huisarts was ongerust bij het beeld. Ik kon steeds minder goed bewegen en had geen reflexen meer. Ze gaf aan dat er neurologisch iets goed mis was, maar dat ze het niet precies kon duiden. Ze stuurde me gelijk door naar de Spoedeisende Eerste Hulp. In het ziekenhuis is het s’middags de diagnose GBS gesteld, na diverse onderzoeken en een lumbaalpunctie. ’s Avonds lag ik al aan de immuunglobulines.

Nu ben ik 2,5 jaar verder. Na bijna 2 jaar intensieve revalidatie heb ik lichamelijk best grote sprongen gemaakt. Ik kan weer lopen, weliswaar minder en wat minder stabiel als voorheen, maar toch. Van niet meer kunnen lopen, naar lopen is een enorme winst. Mijn rechterarm kan ik weer gebruiken, mijn linkerarm minder. Ik voel er de hele tijd prikkels in en de fijne motoriek is niet best. Maar wat ben ik gelukkig dat ik zo’n goede en fijne begeleiding van het revalidatieteam heb gehad. Zonder hen was ik niet zo ver gekomen.

Alleen de restverschijnselen….die zijn intens. Ik ben continue erg moe, heb moeite met drukte, veel prikkels, kan me niet meer goed concentreren zonder gelijk uitgeput te raken. Mijn GBS heeft gemaakt dat ik uiteindelijk mijn functie niet meer kan uitoefenen. Dat had ik nooit kunnen vermoeden in het begin… Ik heb ook heel lang “gestreden” om te kunnen laten zien (en ik geloofde het ook oprecht) dat alles goed kwam. Pas in een later stadium en met veel geduld van het begeleidende revalidatieteam en de bedrijfsarts ben ik gaan inzien en accepteren dat ik niet meer de Angela van voorheen ben. In mijn “nieuwe” leven zal ik ook weer opnieuw mijn weg moeten vinden. Het besef wat GBS met iemand kan doen, is dan ook een heel sterke motivatie om mij in te zetten om meer onderzoek mogelijk te maken.

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
€ 75 21-05-2019 | 11:13
€ 173,65 11-05-2019 | 17:47 Opbrengst verkoop kaartjes en collecte met de actiestand in Winkelcentrum Op de Kamp
€ 78 08-04-2019 | 13:13 Opbrengst van de verkoop- en informatieactie in het MUMC+ Ziekenhuis Maastricht
€ 18 31-03-2019 | 16:20 Opbrengst webshop en directe verkoop t/m maart 2019
€ 5 02-02-2019 | 12:14 Opbrengst webshop en directe verkoop t/m januari 2019
Bekijk alle

Verkoop in het winkelcentrum 3

11-05-2019 | 00:00 Afgelopen donderdag 9 mei 2019 stonden we voor de derde keer in Winkelcentrum Op de Kamp in Landgraaf. Bij het opbouwen van de stand kwam er al een voorzichtig zonnetje door, ondanks slechte weersvoorspellingen. “Een goed begin is het halve werk” dachten we toen maar. En dat bleek een goede gedachte vooraf. Het leek zelfs alsof we van harte welkom werden geheten in het winkelcentrum. Er hingen overal prachtige bloemen. Leuke plek voor de actie “Geef een Bloemetje voor Spieren” vonden wij! We hebben weer heel veel lieve mensen mogen ontvangen bij onze stand, voor een praatjes, voor informatie en om kaartjes te kopen. Wat ook opvallend was, was dat een aantal mensen ons Pippa-poppetje zagen staan en herkenden van de campagne op TV. Alleen maar goed natuurlijk. Het is en blijft een goede zaak dat spierziekten onder de aandacht worden gebracht. Veel spierziekten zijn zeldzaam èn progressief, met vaak vreselijke gevolgen voor de zieke en zijn of haar gezin. Wetenschappelijk onderzoek blijft hard nodig!! Fijn dat we ons steentje kunnen bijdragen door de verkoop van de cadeaukaartjes. De opbrengst gaat voor 100% naar het fonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte GBS (Guillain-Barré Syndroom). We hebben weer een fantastisch bedrag van € 173,65 kunnen overmaken. Het is ook super dat veel vrienden en bekenden op zo’n dag toch even langskomen om een kaartje te kopen en zo steun te betuigen aan de actie. Elk bezoekje heeft zo weer zijn eigen verhaal.We hebben heel hard gelachen, maar ook af en toe moeten slikken en een traantje weggepinkt. En dat mag! De dag is omgevlogen. We hebben nog moeten “rennen” om de gebruikte koffiekopjes op tijd terug te brengen naar de lunchroom. Maar het is gelukt! Zoals we vinden dat de hele dag gelukt is. We verheugen ons al op een volgende keer.
Lees meer