Geef een Bloemetje voor Spieren

Angela Plak-Coelingh
Qr
from € 150 (2232%)

De actie

Geef een Bloemetje voor Spieren (cadeaukaartjes verkopen om geld op te halen)

Als GBS patient (zie hieronder mijn verhaal) heb ik met name in het begin van mijn ziekte ervaren hoe fijn het is dat er mensen om je heen zijn die je, in een moeilijke tijd oprechte aandacht geven. Die iets liefs, opbeurends tegen je zeggen, die je helpen, die “chauffeur” voor je willen zijn, die luisteren en opnieuw luisteren. Die er gewoon voor je zijn. Die oprechte aandacht van de lieve mensen om mij heen, heb ik echt als heel waardevol ervaren.

Toen ik nadacht over een actie, kwam ik steeds weer bij die gedachten uit. Die bezoekjes , die aandacht, dat zijn voor mij echte cadeau’s geweest. En opeens was de actie in mijn hoofd geboren: ik ga cadeaukaartjes maken en verkopen. Kleine cadeaukaartjes die je aan een bloemetje hangt of aan een cadeautje vastmaakt, waarop je nog een paar lieve woorden kunt schrijven voor de ontvanger. En op elk kaartje komt op welke manier dan ook een bloemetje te staan. Het bloemetje als symbool voor de oprechte aandacht die je aan iemand kunt schenken. Oprechte aandacht, die zo ontzettend veel waard is….

Ingenomen met mijn idee ontstond er toch ook al gauw paniek….voor iemand met 2 linkerhanden (en ook nog letterlijk een linkerhand die niet goed functioneert) is ideeën krijgen nog wel te doen…..maar uitvoeren dat is natuurlijk een ander verhaal.

Gelukkig wilde mijn super creatieve vriendin Karin de “technische” rol op zich nemen. We verzinnen een ontwerp, zij bepaalt vervolgens of en hoe het kan en dan gaan we aan de slag. Ik ben haar zeer dankbaar voor deze lieve, onuitputtelijke inbreng.

Nooit gedacht dat ik nog eens zou gaan knutselen……het is namelijk nooit mijn ding geweest. En weet je: nu is het niet alleen supergezellig als we aan de slag zijn, het “gepruts” is ook nog een goede therapie voor mijn hand! Hopelijk gaan we veel kaartjes verkopen en kunnen we bijdragen aan het doel om GBS de wereld uit te helpen.

We verkopen kaartjes op avonden, via mond op mond-reclame, we gaan nog bezien of we wellicht op beurzen of bij een zorginstelling kunnen staan bij gelegenheid en we hebben een webshop gemaakt (ook hier weer: alle credits voor Karin (Ka-crafts) en NijssenWeb). Zie bijgevoegde link: www.geefeenbloemetjevoorspieren.nl . Op deze link zie je de kaartjes staan. Ze kosten € 1,50 per stuk.

Kijk maar eens op de link. En wil je een kaartje kopen? Graag! Wil je gewoon iets doneren? Super! Alle beetjes helpen. Je kunt op deze pagina ook rechtstreeks een donatie doen. Dankjewel alvast.

 

Mijn verhaal

We waren eindelijk heerlijk op vakantie, na een enerverende periode. Een wijnreisje van een week door het Noorden van Italie. Na een dag door Turijn struinen, zakte ik opeens een aantal keren door mijn benen. “Te veel gelopen in Turijn”, was de eerste gedachte. “Morgen wat rustiger aan doen” vulde Franklin aan. We waren op dat moment nog een beetje lacherig over de situatie… door de benen zakken, struikelen, vallen en opgeraapt worden door een meneer die toevallig langskwam… “we worden ook een dagje ouder”, besloten we.

De dag erna was ons het lachen vergaan. Ik kon nauwelijks nog op mijn benen staan en we trokken de conclusie dat, dat onmogelijk van het dagje Turijn kon zijn. Het was ook gelijk duidelijk dat we niet meer verder konden reizen. We hebben de reis onderbroken en onderweg naar huis al een afspraak bij de huisarts gemaakt voor de dag erna.

De huisarts was ongerust bij het beeld. Ik kon steeds minder goed bewegen en had geen reflexen meer. Ze gaf aan dat er neurologisch iets goed mis was, maar dat ze het niet precies kon duiden. Ze stuurde me gelijk door naar de Spoedeisende Eerste Hulp. In het ziekenhuis is het s’middags de diagnose GBS gesteld, na diverse onderzoeken en een lumbaalpunctie. ’s Avonds lag ik al aan de immuunglobulines.

Dat was in 2015. Na bijna 2 jaar intensieve revalidatie heb ik lichamelijk best grote sprongen gemaakt. Ik kan weer lopen, weliswaar minder en wat minder stabiel als voorheen, maar toch. Van niet meer kunnen lopen, naar lopen is een enorme winst. Mijn rechterarm kan ik weer gebruiken, mijn linkerarm minder. Ik voel er de hele tijd prikkels in en de fijne motoriek is niet best. Maar wat ben ik gelukkig dat ik zo’n goede en fijne begeleiding van het revalidatieteam heb gehad. Zonder hen was ik niet zo ver gekomen.

Alleen de restverschijnselen….die zijn intens. Ik ben continue erg moe, heb moeite met drukte, veel prikkels, kan me niet meer goed concentreren zonder gelijk uitgeput te raken. Mijn GBS heeft gemaakt dat ik uiteindelijk mijn functie niet meer kan uitoefenen. Dat had ik nooit kunnen vermoeden in het begin… Ik heb ook heel lang “gestreden” om te kunnen laten zien (en ik geloofde het ook oprecht) dat alles goed kwam. Pas in een later stadium en met veel geduld van het begeleidende revalidatieteam en de bedrijfsarts ben ik gaan inzien en accepteren dat ik niet meer de Angela van voorheen ben. In mijn “nieuwe” leven zal ik ook weer opnieuw mijn weg moeten vinden. Het besef wat GBS met iemand kan doen, is dan ook een heel sterke motivatie om mij in te zetten om meer onderzoek mogelijk te maken.

 

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 21 17-07-2020 | 11:38 Verkoop kaartjes atelier Sier (en los kaartje)
€ 13,50 30-06-2020 | 14:40 Verkoop kaartjes via webshop
€ 15 15-06-2020 | 10:32 Opbrengst kaartjesverkoop via de webshop
€ 30 02-04-2020 | 09:47 Kaartjesverkoop -paascollectie-
€ 150 14-03-2020 | 11:04 Ik ben heel trots! We hebben met onze actie Geef een Bloemetje voor Spieren een mooie opdracht gekregen. We mochten voor Roger Quaden Financiële Diensten 150 gepersonaliseerde cadeaukaartjes maken. In de kaartjes zijn de kleuren en het logo van het bedrijf verwerkt. Roger heeft ons de opdracht weloverwogen gegund. Hij wilde voor zijn klanten iets extra’s betekenen door, daar waar aan de orde, een presentje te kunnen geven met een persoonlijke boodschap op een mooi kaartje. Tegelijkertijd wilde hij heel graag een goed doel steunen. Dit maatschappelijke bewustzijn heeft ertoe geleid dat wij de kaartjes mochten maken. De opbrengst van de opdracht is in zijn geheel overgemaakt aan het Prinses Beatrix Spierfonds om meer wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken naar het Guillain-Barré Syndroom: een zeldzame spierziekte. Roger, bedankt voor deze mooie opdracht. Voor ons heel leuk om te maken, maar vooral weer een krachtige impuls voor het broodnodige wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten!
View all

Een nieuw verkooppunt

05-09-2020 | 00:00 We hebben een superleuk nieuwtje……we hebben een nieuw verkoopplekje voor onze cadeaukaartjes en wel bij Chocolaterie Bruns in Eygelshoven. Soms vallen dingen gewoon samen….bij Bruns krijg je natuurlijk heeeeerlijke (duurzame) chocolade en bonbons, maar ook fantastische chocolade cadeau’s, vaak ook naar persoonlijke wens gemaakt. Ik vind er altijd een passend cadeau voor iemand (en natuurlijk blijft dan ook vaker wat van dat lekkers aan mijn vingers plakken). Hoe leuk is het dan dat, als je zo’n heerlijke chocolade of een prachtig chocoladecadeau koopt, je er nu ook een mooi cadeaukaartje van ons aan kunt hangen. Kun je niet alleen een lief berichtje schrijven aan de ontvanger van het cadeau, maar steun je ook nog wetenschappelijk onderzoek. De opbrengst van het kaartje gaat namelijk in zijn geheel naar het Prinses Beatrix Spierfonds voor wetenschappelijk onderzoek naar de spierziekte GBS (Guillain-Barré Syndroom). Er hangen heel wat verschillende kaartjes van onze collectie op het rekje, dus je vind altijd wel een passend kaartje. Een lekker chococadeau van Bruns en een mooi cadeaukaartje van ons = win-win voor iedereen!
Read more