R

Kilimanjaro beklimmen voor GBS !

Rob Burgman
Closed You can't donate anymore
from €500 (0%)

ik ben Rob, 22 Jaar.

Het begon allemaal 7 maanden geleden ik voelde mezelf al een paar dagen niet zo lekker, maar je denkt gewoon dat zal wel over waaien binnen in paar dagen. Maar de dagen die daar op volgde voelde ik mij steeds slechter worden en kreeg steeds meer last van tintelingen en gevoelloosheid in mijn benen en armen en van binnen kan ik het niet zo goed uitleggen, maar je weet dat het niet klopt. Ik begon ook steeds meer op te merken dat ik steeds minder lang kon staan tot op een begeven moment dat ik gewoon niet meer dan 10 minuten zelfstandig overeind kon blijven staan. ik kan me nog goed herinneren dat vlak voor dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan, ik in de winkel stond en voelde mezelf steeds meer afzwakken, mijn zicht werd waziger en kon door alle commotie niet heel goed na denken en vragen beantwoorden die vrienden aan mij vroegen. uit eindelijk zakte ik daar door mijn benen en ben ik naar het ziekenhuis gegaan.

Daar beschreef ik waar ik last van had en ze wist gelijk al bijna zeker waarover het ging (GBS) na een aantal testen te hebben uitgevoerd wisten ze het voor 90% zeker. De artsen daar hadden besloten dat een infuus op dit moment nog niet nodig was, maar als het nog erger werd ik gelijk terug moest komen.

En ik moet zeggen er zijn best wat dingen over mijn pad gekomen in mijn leven tot nu toe, en ik ben me er ook zeker van bewust dat er vele ergeren dingen zijn in het leven. maar dit gun je je ergste vijand nog niet.

Voorheen deed ik mee aan allerlei soorten wedstrijden, mud runs, hardloopwedstrijden, wandeltochten, vierdaagse, 4e keer de 100 km binnen 24 uur en voor KIKA gelopen, de bergen vindt ik nog steeds fantastisch, zwemmen, fitness enz. Terwijl ik dit allemaal deed was ik altijd opzoek naar een grotere uitdaging, de wereld was voor mij in mijn gedachten te klein.

Totdat ik hier tegen aan liep, Ik denk dat ik namens behoorlijk veel mensen spreek dat het zowel fysiek als geestelijk beide even grote uitputtingsslag is ! ik vecht met behoorlijk wat andere mensen tegen een ziekte die soms psychologisch meer van mij eist dan fysiek. En dan mag ik nog van geluk spreken dat ik niet tijdelijke verlamd ben geraakt.

In het begin heeft het een lange tijd geduurd voordat ik weer een beetje fatsoenlijk kon lopen. na een paar maanden ben ik weer gaan sporten en probeer mijn leven zo weer langzamerhand beetje bij beetje te hervatten, de ene dag voel ik mezelf beter dan de andere en zo hoop je iedere avond dat de volgende dag weer een beetje beter gaat.

het is moeilijk om aan vrienden, familie en mijn werkgever uit te leggen waar ik last van heb, aangezien het van buiten bijna niet op te merken is. En probeer maar is aan een ander uit te leggen waar je precies last van hebt en waarom je niet er niet meer overall naar toe gaat en vaak ook zegt dat je thuis blijft omdat je jezelf niet goed voelt. En voor de genen die hier ook last van hebben en dit bericht lezen is het misschien goed om ook wat hulp op psychologisch vlak te zoeken, ik zei zelf in het begin dat heb ik niet nodig had, ik kwam er zelf wel overheen. Maar ik merk dat op dit vlak dat ik nu nog steeds soms paniekaanvallen heb en een soort angst om niet meer 100% voor dingen te gaan. Omdat er altijd in mijn achterhoofd zit, als dit maar niet erger wordt en als dit maar niet terugkomt. En er zijn zo weinig mensen die ik kan vinden die deze ziekte hebben gehad en die het overwonnen hebben waarmee ik kan praten.

 

Daarom ga ik deze actie starten, om meer bewustzijn en aandacht voor deze ziekte te krijgen. En zo geld in te zamelen zodat er meer onderzoek naar deze ziekte gedaan kan worden en zo hopelijk uiteindelijk een medicijn ontwikkeld kan worden, zodat mensen die dit oplopen er zo snel mogelijk van af kunnen komen en doorgaan met het genen wat ze altijd al hadden willen doen / bereiken.

Het is altijd al een grote droom van mij geweest om de Kilimanjaro te beklimmen en op deze wijze als voorbeeld te laten zien dat je een bepaalde gedachten gang moet loslaten en weer voor 100% voor dingen in te zetten. Iedere op zijn eigen gedachtengang en niveau.

Ik heb wel gemerkt dat ik nog een tijdje nodig heb om volledig te herstellen en op krachten te komen. Daarom heb ik besloten om deze reis in juli 2017 te maken met een goede vriend van mij, en er zo hopelijk zeker van te zijn dat ik zelf weer op volle kracht mee kan draaien !!!

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more