Spaar mee voor een betere behandeling bij GBS

Normal d2ace89c2baf97e0c2c3160b52a7a36415dfe0f2
van totaal € 27.000 (9%)

Help het onderzoek naar GBS!


In een internationaal onderzoek analyseren onderzoekers van het Erasmus MC het bloed van zo veel mogelijk patiënten met GBS. Zo willen zij meer te weten komen over de oorzaak, het verloop en de beste behandeling van de ziekte. Op dit moment liggen nog 300 bloedmonsters te wachten op analyse. Maar onderzoek is kostbaar: de analyse van één bloedmonster kost € 90,-. Daarom kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Spaar een buisje vol met euromunten en help mee zodat de overige 300 beschikbare bloedmonsters snel geanalyseerd kunnen worden.


Hoe doe je mee?

  1. Vraag hier je spaarbuis aan!
  2. Spaar 90 euromunten voor de analyse van één bloedmonster (doe ze in het buisje)
  3. Doneer hier je opbrengst

Vraag een spaarbuis aan       Spaar online mee


Over het onderzoek

Het Guillain-Barré syndroom (GBS) is levensbedreigend en onderzoek is hard nodig! Onderzoekers van het Erasmus MC te Rotterdam, starten onder leiding van prof. dr. Bart Jacobs met een internationaal onderzoek waarin ze bekijken welke infecties het vaakst zorgen voor de spierverlamming en hoe de ziekte precies verloopt bij elk van deze infecties.

Met behulp van de gegevens en bloedmonsters uit het IGOS-onderzoek zal worden gekeken naar de vijf bekende infecties bij 700 GBS-patiënten. Het gaat om hoe vaak ze voorkomen, hoe ze de symptomen, reactie op behandeling en prognose beïnvloeden, en of ze een rol spelen bij de geografische variatie in GBS. Dit leidt hopelijk tot meer informatie over de voorafgaande infecties bij GBS en zo tot betere informatie over de prognose en een meer persoonsgerichte behandeling bij GBS.

Lees meer over het onderzoek

 

Bekijk alle donateurs
€ 25 20-08-2019 | 15:14
€ 780 14-08-2019 | 16:02
€ 100 09-08-2019 | 19:59 Als oud patiënt weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om meer duidelijkheid te krijgen over GBS. Dus doe net als ik... en doneer!!
€ 40 25-07-2019 | 10:17 Na mijn actie op Facebook bleven de donaties binnenkomen. Echt super ❤️. €950 in totaal nu. Ik ben mijn achterban zeer dankbaar!
€ 90 24-07-2019 | 11:48 Harry Erkens was "mijn" wethouder toen ik bij gemeente Landgraaf werkte. Ik heb daar een supertijd gehad. Nu, zoveel jaar later is Harry voor mij aan de slag geweest. Niet alleen heeft hij mij goede adviezen gegeven over deze actie, ook heeft hij een buisje aangevraagd en in een sneltreinvaart volgemaakt. Dankjewel Harry voor je blijvende inzet voor je medemens!
Bekijk alle

Spaar mee voor onderzoek naar GBS!

24-07-2019 | 11:16 Spaar een buis vol met 90 euromunten en help het onderzoek naar GBS! Vorige maand zijn we van start gegaan en er wordt al hard gespaard. Hierbij een aantal leuke voorbeelden: Marlie heeft een spaarbuis aangevraagd nadat ze over de actie had gehoord. Om haar spaarbuis vol te krijgen verkocht zij kersen en ging ze tijdens haar repetitie van de Fanfare rond met de spaarbuis. Stephanie maakte tijdens haar revalidatie gelukspoppetjes (jubelpoppies) en heeft dankzij de spaarbuisactie besloten om de opbrengst de doneren aan deze actie.  Mireille heeft zelf GBS en heeft een spaarbuis aangevraagd. Haar zoon en dochter vonden het zo'n mooie actie dat zijzelf uit hun eigen portomonnee de eerste euromunten doneerden. Daarna gingen ze samen met de spaarbuis rond om zoveel mogelijk euromunten te sparen. Mireille deelde de actie via haar Facebook en in privékringen door een Tikkie te sturen. Binnen no-time had ze maarliefst 900 euro bij elkaar. Goed voor 10 volle buizen!Angela ging langs bij haar oud werkgever gemeente Maasgouw. Daar vertelde ze over de actie aan Wim Ploeg (gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Maasgouw) Hij vond het een onwijs mooie actie en vroeg gelijk twee buizen aan.  Heb jij ook een spaarbuis aangevraagd en wil jij graag met ons delen hoe ver jij al ben met sparen? Of heb je goede tips voor de andere spaarders om zo snel mogelijk je buis vol te hebben? Stuur je tips en foto's naar actie@spierfonds.nl 
Lees meer