Spaar mee voor een betere behandeling bij GBS

from € 27.000 (12%)

Help het onderzoek naar GBS!


In een internationaal onderzoek analyseren onderzoekers van het Erasmus MC het bloed van zo veel mogelijk patiënten met GBS. Zo willen zij meer te weten komen over de oorzaak, het verloop en de beste behandeling van de ziekte. Op dit moment liggen nog 300 bloedmonsters te wachten op analyse. Maar onderzoek is kostbaar: de analyse van één bloedmonster kost € 90,-. Daarom kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Spaar een buisje vol met euromunten en help mee zodat de overige 300 beschikbare bloedmonsters snel geanalyseerd kunnen worden.


Hoe doe je mee?

  1. Vraag hier je spaarbuis aan!
  2. Spaar 90 euromunten voor de analyse van één bloedmonster (doe ze in het buisje)
  3. Doneer hier je opbrengst

Vraag een spaarbuis aan       Spaar online mee


Over het onderzoek

Het Guillain-Barré syndroom (GBS) is levensbedreigend en onderzoek is hard nodig! Onderzoekers van het Erasmus MC te Rotterdam, starten onder leiding van prof. dr. Bart Jacobs met een internationaal onderzoek waarin ze bekijken welke infecties het vaakst zorgen voor de spierverlamming en hoe de ziekte precies verloopt bij elk van deze infecties.

Met behulp van de gegevens en bloedmonsters uit het IGOS-onderzoek zal worden gekeken naar de vijf bekende infecties bij 700 GBS-patiënten. Het gaat om hoe vaak ze voorkomen, hoe ze de symptomen, reactie op behandeling en prognose beïnvloeden, en of ze een rol spelen bij de geografische variatie in GBS. Dit leidt hopelijk tot meer informatie over de voorafgaande infecties bij GBS en zo tot betere informatie over de prognose en een meer persoonsgerichte behandeling bij GBS.

Lees meer over het onderzoek

 

View all donors
€ 90 16-10-2019 | 14:34 Mijn moeder (82 jaar) kreeg vorig jaar na weken ziekenhuis eindelijk een diagnose en wel GBS. Herstel is gelukkig, zeker gezien haar leeftijd, op de goede weg. Voor haar en al die andere sparen we mee!
€ 90 08-10-2019 | 12:59 Mevr. Kösters (85 jaar!)is jarenlang mijn buurvrouw geweest. Ik was er kind aan huis. Toen ze hoorde van de buisjesactie wilde ze er gelijk een hebben. Ze heeft het buisje rond laten gaan elke keer als er bezoek was. Zelf heeft ze knutselspulletjes verkocht en de opbrengst in de buis gedaan. En elke keer als ze een euromunt terugkreeg bij de boodschappen heeft ze die ook achter gehouden. De buis was snel vol: "Je kunt de buis komen halen" zei ze....."en neem meteen een nieuwe mee, want ik ga nog even door!". Te gek, toch? Ze gaat nu voor de kerst kleine schaapjes breien om te verkopen. De opbrengst gaat weer naar het nieuwe buisje. Wat een lieverd die buurvrouw van mij!!!
€ 100 06-10-2019 | 14:29 Benjamin komt al lang graag visfrietjes bij ons bij de viskraam eten. We volgen zijn ziekteproces zo nu en dan en het maakt veel indruk op ons. Daarom hebben wij en onze fijne klanten zich ingezet om een mooi bedrag voor onderzoek naar GBS bij elkaar te sparen. Fijn om iets te kunnen doen!
€ 500 10-09-2019 | 21:03 Omdat gbs mijn leven op zn kop gezet heeft wil ik heel graag mijn steentje bijdragen, zodat er meer onderzoek verricht kan worden. Ik ben nog lang niet van plan te stoppen met het maken van de JUBEL•poppies dus hopelijk volgen er nog veel meer volle spaarbuizen!
€ 25 20-08-2019 | 15:14
View all

Spaar mee voor onderzoek naar GBS!

24-07-2019 | 11:16 Spaar een buis vol met 90 euromunten en help het onderzoek naar GBS! Vorige maand zijn we van start gegaan en er wordt al hard gespaard. Hierbij een aantal leuke voorbeelden: Marlie heeft een spaarbuis aangevraagd nadat ze over de actie had gehoord. Om haar spaarbuis vol te krijgen verkocht zij kersen en ging ze tijdens haar repetitie van de Fanfare rond met de spaarbuis. Stephanie maakte tijdens haar revalidatie gelukspoppetjes (jubelpoppies) en heeft dankzij de spaarbuisactie besloten om de opbrengst de doneren aan deze actie.  Mireille heeft zelf GBS en heeft een spaarbuis aangevraagd. Haar zoon en dochter vonden het zo'n mooie actie dat zijzelf uit hun eigen portomonnee de eerste euromunten doneerden. Daarna gingen ze samen met de spaarbuis rond om zoveel mogelijk euromunten te sparen. Mireille deelde de actie via haar Facebook en in privékringen door een Tikkie te sturen. Binnen no-time had ze maarliefst 900 euro bij elkaar. Goed voor 10 volle buizen!Angela ging langs bij haar oud werkgever gemeente Maasgouw. Daar vertelde ze over de actie aan Wim Ploeg (gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Maasgouw) Hij vond het een onwijs mooie actie en vroeg gelijk twee buizen aan.  Heb jij ook een spaarbuis aangevraagd en wil jij graag met ons delen hoe ver jij al ben met sparen? Of heb je goede tips voor de andere spaarders om zo snel mogelijk je buis vol te hebben? Stuur je tips en foto's naar actie@spierfonds.nl 
Read more