Spaar mee voor een betere behandeling bij GBS

from € 27.000 (22%)

Help het onderzoek naar GBS!


In een internationaal onderzoek analyseren onderzoekers van het Erasmus MC het bloed van zo veel mogelijk patiënten met GBS. Zo willen zij meer te weten komen over de oorzaak, het verloop en de beste behandeling van de ziekte. Op dit moment liggen nog 300 bloedmonsters te wachten op analyse. Maar onderzoek is kostbaar: de analyse van één bloedmonster kost € 90,-. Daarom kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Spaar een buisje vol met euromunten en help mee zodat de overige 300 beschikbare bloedmonsters snel geanalyseerd kunnen worden.


Hoe doe je mee?

  1. Vraag hier je spaarbuis aan!
  2. Spaar 90 euromunten voor de analyse van één bloedmonster (doe ze in het buisje)
  3. Doneer hier je opbrengst

Vraag een spaarbuis aan       Spaar online mee


Over het onderzoek

Het Guillain-Barré syndroom (GBS) is levensbedreigend en onderzoek is hard nodig! Onderzoekers van het Erasmus MC te Rotterdam, starten onder leiding van prof. dr. Bart Jacobs met een internationaal onderzoek waarin ze bekijken welke infecties het vaakst zorgen voor de spierverlamming en hoe de ziekte precies verloopt bij elk van deze infecties.

Met behulp van de gegevens en bloedmonsters uit het IGOS-onderzoek zal worden gekeken naar de vijf bekende infecties bij 700 GBS-patiënten. Het gaat om hoe vaak ze voorkomen, hoe ze de symptomen, reactie op behandeling en prognose beïnvloeden, en of ze een rol spelen bij de geografische variatie in GBS. Dit leidt hopelijk tot meer informatie over de voorafgaande infecties bij GBS en zo tot betere informatie over de prognose en een meer persoonsgerichte behandeling bij GBS.

Lees meer over het onderzoek

 

View all
€ 990 08-02-2020 | 14:27
€ 62 22-01-2020 | 15:33 Frank & Sandra, twee vroegere studiegenootjes van mij hadden nog een spaarbuis liggen. Afgelopen zondag hebben ze het buisje persoonlijk overhandigd. Zo kan er op de valreep toch nog een extra bijdrage naar het onderzoek. Dankjewel allebei!
€ 10 11-12-2019 | 13:51
€ 71 10-12-2019 | 13:11 Gemeente Maasgouw en Fysiopraktijk Fysio Heel hebben een buisje in het gemeentehuis respectievelijk de praktijk gezet, zodat mensen konden doneren. Dank voor de mooi plekjes!
€ 90 05-12-2019 | 18:13 Mijn eigen (rondreis)buisje. Ik heb het steeds meegenomen en daar waar het uitkwam rond laten gaan of neergezet. En als ik ergens euro's kreeg heb ik ze erbij gedaan. Weer een bloedonderzoek!
View all

Lever je spaarbuis in!

03-11-2019 | 00:00 We zijn nu al een eind op weg met het vullen van de GBS spaarbuizen! Inmiddels hebben we al 39 gevulde spaarbuizen ontvangen, een heel mooi begin! Het einde van de inzamelactie komt in zicht. Wil je er voor zorgen dat je uiterlijk vrijdag 6 december de inhoud van de spaarbuis doneert aan het onderzoek naar GBS? Dat kan op twee manieren! Op vrijdag 6 december organiseren wij bij ons op het hoofdkantoor in Den Haag een inzamelingsdag. Tussen 14.00 uur en 17.00 uur kun jij de inhoud van jouw spaarbuis bij ons inleveren. Als dank krijg je hiervoor je eigen Pippa mee. Kun jij niet op deze dag aanwezig zijn om de inhoud van jouw buis in te leveren of is Den Haag te ver weg? Geen probleem! Je kunt de inhoud ook eenvoudig online doneren via onderstaande button:   Doneer   Is jouw spaarbuis nog niet vol? Je hebt nog een aantal weken de tijd! Vraag je buren, vrienden en familieleden om jou te helpen! Naast die euromunten passen er ook heel goed briefjes in 😉 Misschien wil jouw buurvrouw je wel helpen door met de buis bij haar zangkoor langs te gaan, wil jouw zoontje wel op de voetbalvereniging met de buis rondgaan, wil de plaatselijke bakker of supermarkt wel helpen. Of maak een foto van jezelf met de spaarbuis en deel deze via social media met vraag of iedereen wil doneren. De 36 gevulde spaarbuizen zijn allemaal op deze manieren snel gevuld, dus samen maken wij het onderzoek naar GBS mogelijk. Ben jij er 6 december bij? Datum en tijd: vrijdag 6 december van 14.00 uur 17.00 uur Waar: Javastraat 86 in Den Haag Laat ons even via de mail weten of je op 6 december aanwezig bent om je spaarbuis in te leveren! Dat kun je doen door te mail naar actie@spierfonds.nl 
Read more