Er kunnen 200 extra bloedmonsters worden geanalyseerd!

03-04-2020 | 14:16

Dankzij de 'spaarbuisactie' en alle andere acties voor GBS kunnen er ruim 200 bloedmonsters extra geanalyseerd worden in het onderzoek 'Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom'. Dank voor jullie fantastische inzet!

GBS wordt bijna altijd voorafgegaan door een infectie. Dat kan bijvoorbeeld een voedselvergiftiging zijn of een verkoudheid. In de strijd tegen de ziekteverwekkers ontspoort het afweersysteem. Het valt niet alleen de ziekteverwekker aan, maar ook de eigen zenuwen. Onderzoekers in Rotterdam denken dat het type infectie van invloed is op het verloop van de ziekte. Om dit uit te zoeken, analyseren ze bloedmonsters van mensen met GBS.

Het onderzoek naar de voorafgaande infectie bij GBS kan nu worden uitgebreid, maar financiering voor meer wetenschappelijk onderzoek naar GBS blijft nodig. Zo lopen er verschillende veelbelovende onderzoeken naar het verbeteren van de behandeling en naar nieuwe behandelmethoden. Help jij ons mee deze belangrijke onderzoeken mogelijk te maken? Alleen samen bereiken we ons grote doel: alle spierziekten de wereld uit!